Vergelijk Producten

Geen producten geselecteerd

Horloges uitleg waterdichtheid

TERUG

 

tabel waterdichtheid

 

Waarvoor staat de waterdichtheid en hoe wordt ze bepaald?

De horloges bestaan uit mechanische en elektronische onderdelen die niet bestand zijn tegen water en vocht. In dit geval kan de dichtheid van een horloge worden gedefinieerd als de weerstand tegen de onderwaterdruk. Bij de aankoop van een horloge moet dus de graad van waterdichtheid worden nagegaan (bepaald in de bovenstaande tabel), om teleurstellingen in de toekomst te vermijden. De waterdichtheid wordt gemeten in het laboratorium en onder ideale omstandigheden. Dit is bij een constante temperatuur en volstrekte onbeweeglijkheid. Voor alle duidelijkheid: probeer niet zelf uit of een horloge met een waterdichtheid van 5 ATM (50 meter) het houdt op die diepte.

Waaraan merk ik dat mijn horloge niet (meer) waterdicht is?

Condensvorming onder het glas of op de wijzerplaat wijst erop dat het horloge niet meer waterdicht is en zo snel mogelijk moet worden hersteld door een erkend reparateur. Vermijd alle contact met water bij vaststelling van schade of afwijkingen.

Hoe vaak moet ik de waterdichtheid laten controleren?

Wij raden u aan om de waterdichtheid van het horloge jaarlijks te laten controleren en in ieder geval als het horloge is opengemaakt. Wees extra alert als het horloge regelmatig in een vochtige / natte omgeving wordt gedragen.

 

Geldt de waterdichtheid tot in lengte van dagen?

De waterdichtheid van de horloges geldt voor een nieuw horloge met pakkingen, glas en een kast in perfecte staat. Ook al wordt de waterdichtheid gegarandeerd wanneer het horloge de fabriek verlaat, het betekent niet dat het 'levenslang' zo zal blijven. De duurzaamheid hangt af van de kenmerken van het model (kastvorm,  fabricage), het gebruik van het horloge en het onderhoud. De normale slijtage van de pakkingen die de dichtheid garanderen, wordt versneld door grote temperatuurschommelingen, bijvoorbeeld van felle zon naar koud water of een vochtige omgeving.

Wat kan ik zelf doen om de levensduur te verlengen?

Zout water, transpiratievocht, cosmetische- en chemische producten tasten de pakkingen aan en verminderen de duur van de waterdichtheid. Het is verstandig om de staat van het horloge regelmatig te controleren en na te gaan of alle onderdelen die bijdragen tot de waterdichtheid, nog intact en in goede staat zijn: de kroon, de drukknoppen, het glas en de pakkingen. Gebruik de kroon en de drukknoppen van het horloge niet als u in het water bent. Als het horloge is uitgerust met een geschroefde kroon, ga dan altijd na of de kroon helemaal is aangeschroefd voor u in het water gaat.